VILA SAŠINO - UMETNICI
VILA SAŠINO - DRUGI O PREDSTAVI
Reč je o psihološkoj melodrami u kojoj je svima poznat događaj iz 1903. godine, Majski prevrat viđen očima stranca, neistorijskog lika, doktora Kolea.
U centru te drame nisu istorijske okolnosti, već ljubav kraljevskog para, Drage Mašin i Aleksandra Obrenovića, a svi ostali događaji su podređeni toj ljubavi.

Reditelj Milan Karadžić je kao povod da po treći put ostvari saradnju sa Goranom Markovićem u “Villi Sachino” navela upravo ljubav Drage i Obrenovića, proglašena u to vreme za nakaznu vezu luckastog mladića i jedne ovejane kurtizane. Pre 100 godina, sudbina srpskog kraljevskog para uzbuđivala je javnost u Francuskoj, Velikoj Britaniji i celoj Evropi, koja je osuđivala surovo ubistvo. Javno mnenje u Srbiji je bilo okrenuto protiv kraljevskog para, a izvršioci puča slavljeni su kao heroji. Između zgražanja nad krvolocima i prezira prema kralju i njegovoj ženi, u međuvremenu se izgubila glavna stvar: priča o ljubavi.Izvor: http://www.bdp.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - VILA SAŠINO
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    07526

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.