TESLA ILI PRILAGOĐAVANJE ANĐELA - UMETNICI
TESLA ILI PRILAGOĐAVANJE ANĐELA - DRUGI O PREDSTAVI
Predstava je premijerno izvedena, 24. marta 1995. godine. Predstava je do sada imala preko 200 izvođenja na scenama Narodnog pozorišta kao i na brojnim gostovanjima u zemlji i inostranstvu.
Pozorišna predstava je događaj za sebe, uvek jedinstven i drugačiji...
Akteri ove predstave, medjutim, često su publici uz taj neponovljiv doživljaj poklanjali još po neki:
...multimedijalne projekte pod nazivom "Teslino planetarno poselo", telefonske razgovore sa "teslijancima" iz celog sveta, sa dobitnicima nagrade "Teslinog posela", promocije knjiga "teslino proročanstvo", "Tesla - magija i poezija", "Posvećenik" i "Tesla u karikaturi", promociju kompozicije Ljubice Marić "Čudesni miligram", projekciju filma posvećenog Tesli... A ovom predstavom često su obeležavani jubileji i proslave vezane za Teslu: godišnjica posete koju je ovaj naučnik učinio Beogradu (2.juna 1892), godišnjica njegovog rodjenja, Svetski dan telekomunikacija... a igrana je i na otvaranju "Tesla festa 98" u Novom Sadu.
"Tesla ili prilagođavanje anđela" je predstava koja je nadmašila mnoge rekorde. Stota predstava je igrana 18. aprila 1998, što su, u novije vreme , u tako kratkom roku pre toga postigle samo još dve predstave, "Koštana" i "Solunci govore". Tesla je pridobio i grupu obožavalaca, tako da je već tada bilo gledalaca koji su ga po više puta gledali, jedan o njih čak petnaest puta. Sto pedeseto izvođenje bilo je 29. decembra 2000, na raskršću vekova i milenijma. Tada je zabeleženo: "zahvaljujući njoj (predstavi) u novi milenijum ušli smo ozareni Teslinim vizionarstvom i ličnošću čiji su pronalasci oduvek stremili budućnosti" ("Ana", januar 2001).

scena "Raša Plaović"Izvor: http://www.narodnopozoriste.co.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - TESLA ILI PRILAGOĐAVANJE ANĐELA
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    14423

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.