ŠOPING I FAKING - UMETNICI
ŠOPING I FAKING - DRUGI O PREDSTAVI
KRITIKE
Snaga Marka Rejvenhila proizilazi iz njegove nepoštednosti. On ne štedi sredinu koju opisuje kao nimalo idealnu. On ide do fizioloških pojedinosti istopolnih seksualnih odnosa. Sve sa namerom da pokaže da u tom svetu gde se novcem pribavljaju i najneobičnija erotska zadovoljstva, postoji duboka želja za ljubavlju.
Da, "Shoping&Fucking" je drama o ljubavi. I zato smo je, JDP i Cenpi, stavili na repertoar. Ne, kao hit, ne kao skandal, ne kao bizarnost, već kao svedočanstvo u težnji za lepotom, emocijom pa i čistotom, koju nije nimalo lako naći u savremenom svetu.

"Shoping and Fucking and ...Loving", Jovan C´irilov, Program za predstavu

... Iva Milošević kao da nimalo nije fascinirana karakterom pobune Rejvenhilovih dramskih persona, a još manje je spremna da ih pravda ili sažaljeva. Sagledavajući ih iz sopstvene ravni, kao pripadnik iste generacije, rediteljka njihovu pobunu prepoznaje kao pad, ali i svojevrsnu pozu u kojoj oni ne uspevaju da sakriju pozamašnu meru samozadovoljstva zbog vlastite propasti. Jer, njihovo samouništenje ne nalikuje samosvesnoj desadovskoj destrukciji, već je u ovoj predstavi prikazano na način koji odgovara šetnji manekena po modnim pistama, pa i šepurenje pozera lišenih autentične tragičke dimenzije koju su, medjutim, imali njihovi prethodnici ...

"Lica i naličja pobune", Aleksandar Milosavljević, Glas

Izvor: http://www.jdp.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - ŠOPING I FAKING
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    10401

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.