SKUP - UMETNICI
SKUP - DRUGI O PREDSTAVI
KRITIKE
I Držić naš savremenik

... Jagoš Marković je sveo celokupan tekst Držićeve komedije na tridesetak rečenica, pa ipak je ispričao i fabulu i smisao ovog dela, inspirisanog Plautovom Aularijem, komedijom o tvrdici. Sve što glumci izgovaraju na sceni nije klasičan scenski govor. Čak i kada kazuju Držićeve reči, one imaju karakter uzvikivanja, podvriskivanja, mrmljanja, izraz su emocija, a ne smisaonih celina ... A izražavajući se tako elementarno, pričaju najmanje o škrtosti, već o večnoj ljubavi i smrti...

Jovan Ćirilov, BLIC

Čari zavodljive igre

... Iza osionosti i grubosti Skupa Djurdjije Cvetić slutimo koketno prenemaganje tvrdice, dok je u beketovski kreiranom liku Zlati kuma nataloženo ogromno bogatstvo nijansi koje godinama glumački osmišljava Predrag Ejdus. Po sličnom principu finog usložnjavanja asocijacija funkcioniše i ostatak podele u kojoj prave bisere predstavljaju Cvijeta Mesić, Olga Odanović, Aleksandar Srećković i Gordan Kičić, dok se Rade Marković i Branka Veselinović predstavljaju u novom, neočekivanom svetlu, a svoj dolazak najavljuju Maša Dakić, Marinko Madžgalj, Stefan Kapičić i Marko Janjić.

Aleksandar Milosavljević, Glas javnosti<7i>

Visok nivo

... Do kraja tekuće pozorišne sezone teško da će ijedan drugi događaj prevazići značaj predstave na kojoj je Jagoš Marković prikazao Držićev Skup u novom ključu, usaglašen sa shvatanjem da u današnjem pozorištu visokog nivoa verbalni i neverbalni faktori moraju imati ravnopravno mesto i biti uklopljeni u organsku scensku celinu.

Vladimir Stamenković, NIN


Izvor: http://www.jdp.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - SKUP
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    5bd59

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.