PEPELJUGA - UMETNICI
PEPELJUGA - DRUGI O PREDSTAVI
KRITIKE

Pevačke deonice su pisane za prave virtuoze, sa akrobatskim pevačkim zahtevima. Sve je efektnije, brilijantnije, i virtuoznije no u ranijim majstorovim operama… Finale prvog čina je bez premca, tako da većina komentatora smatra da je ovaj dugi i vrlo teški ansambl ujedno i vrhunac mladog Rosinija.
Završna arija Pepeljuge je vrhunac cele opere, i s pravom se kaže da onaj ko može da otpeva ovu ariju, može da otpeva sve!
Rosini se pokazao kao nanadmašni velemajstor…

Konstantin Vinaver

Ogromno interesovanje vladalo je u javnosti za postavku Rosinijeve Pepeljuge na sceni beogradske Opere.
Glamuroznost i spektakularnost predstava je dobila već i zbog gostovanja slavnog italijanskog modnog kreatora Balestre koji je uradio kostime, a našu publiku je posebno intrigiralo uplitanje uspešnog pozorišnog reditelja Jagoša Markovića u “operske vode”. Spektakl se i zbio.

Branka Radović

Premijera Pepeljuge u Narodnom pozorištu: skeptici i razna sumnjala nestali su u eksploziji oduševljenja koje je preplavilo gledalište. Aplauzi nisu bili dovoljni – podvikivalo se kao kad pobeđuje reprezentacija.
Najzahtevnija Rosinijeva opera, od koje zaziru i glasovite operske kuće sveta, savladana je u Beogradu.
… uramljen portalom Narodnog pozorišta, grupni portret Pepeljuge sažeo je našu stvaralačku elitu. Reditelj Jagoš Marković, dirigent Dejan Savić, scenograf Miodrag Tabački… Plavo-ružičasti čarobni brod Miodraga Tabačkog sigurno je najlepše plovilo koje je ikad stiglo u beogradsku duhovnu luku.

Branka KrilovićIzvor: http://www.narodnopozoriste.co.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - PEPELJUGA
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    98160

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.