MILEVA AJNŠTAJN - UMETNICI
MILEVA AJNŠTAJN - DRUGI O PREDSTAVI
MILEVA AJNŠTAJN – ISTINSKI TVORAC ”TEORIJE RELATIVITETA”

Vida Ognjenović, reditelj, književnik, pesnik, esejista i dramatičar, svojom najnovijom predstavom ”Mileva Ajnštajn” (...), za života je preselila svoju dušu u Elisej, sazvežđe u kojem počiva duh blaženih, da nam kao vila čarobnica sa bajkovitih prostranstava samo njoj dostupnim, ispreda nedokučive tajne o lavirintima ljudske prirode. (...)

Milorad St. Ilić,
Dnevne novine, Beograd, 2. novembar 2001.


LJUBAV MILEVE I ALBERTA

Vida Ognjenović je od one vrste pisaca, literata za koje se danas kaže da su u odumiranju. (...) Njene priče-drame u dalekoj pozadini imaju nešto od Andrićeve duhovnosti, zatamnjenosti i razboritosti. U ovom slučaju, rekao bih, i nešto od duševne usrdnosti i uznesenosti lucidne Isidore Sekulić. (...)
Predstava za gledaoce koji vole lepo kazivanje, lepu reč i lepu književnost.

Muharem Pervić, Politika,
Beograd, 1. novembar 2001.


CEO ŽIVOT U ČETIRI SATA

(...) Kompozitor Isidora Žebeljan stvarala je upečatljive antipode Šumana i Mocarta, kostimi Ljiljane Dragović tačno su označavali karaktere. (...)

Slavica Vučković,
Večernje novosti, Beograd, 4. novembar 2001.


NEMOGUĆA MISIJA

(...) Smeštena u simboli(sti)čki scenografski okvir Geroslava Zarića, predstava Vide Ognjenović je primer hrabre i tačne glumačke podele, posvećenog i preciznog rada s glumcima i izuzetne glumačke igre, u kojoj svaki detalj proističe iz psihologije lika ili principa koji lik prezentuje.(...)

Darinka Nikolić, Dnevnik,
Novi Sad, 3. novembar 2001.


PITANJE TRAGIČNE KRIVICE

(...) Od ostalih studenata Vide Ognjenović izdvajaju se Sena Đorović kao energična feministkinja Milana i, prevashodno, Nada Šargin u uzbudljivom, integralno glumački postavljenom (pokret, gest, govor) tumačenju jurodive Zorke, devojke koja sve vidi i oseća istančanije od drugih. Podjednako snažnu ulogu jurodivog mladog čoveka s izoštrenim uvidima ostvario je Nenad Stojmenović.(...)

Ivan Medenica, Vreme,
Beograd, 15.- novembar 2001.


ČINJENICE I MAŠTA

(...) Zahvaljujući brilijantnoj glumi Anite Mančić u naslovnoj ulozi, progovaralo je i nešto iz domena istinske tragedije. (...) A tu kreaciju je krunisao završni monolog, obojen pritajenim, pa ipak i silovitim emocijama, iskaz u kojem ta žena još za života posmatra i sebe i svoju sudbinu kao s neba, iz onostrane perspektive. Sasvim je razumljivo što je publika, pogotovu ona njen deo koji isključivo uživa u dobrom, tradicionalnom pozorištu, frenetično pozdravio izvođenje ”Mileve Ajnštajn”, jednog od komada Vide Ognjenović u kojima preovlađuju realistički elementi.

Vladimir Stamenković, Nin,
Beograd, 8. novembar 2001.
Nenad Stojmenović
dobitnik nagrade ”Stojan Dečermić”Izvor: http://www.narodnopozoriste.co.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - MILEVA AJNŠTAJN
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    97bfb

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.