GVOZDENI ŽIVOT - UMETNICI
GVOZDENI ŽIVOT - DRUGI O PREDSTAVI
Dirljiva drama o mladoj ženi koja prvi put posle 15 godina posećuje majku u zatvoru osuđenu zbog ubistva muža, nudi dubok pogled u ljudsku (žensku) psihu, istražujući pitanja zločina i kazne kao i života lišenog slobode. Drama koja je uzbudila duhove i pokrenula brojne polemike.

Ovaj komad je trijumfovao na Edimburškom festivalu 2002.

Dramu Gvozdeni život je prevela Ivana Dimić, predstavu režira Žanko Tomić, a uloge tumače: Milica Zarić, Neda Arnerić, Srđan Dedić i Jelena Ćuruvija.

KRITIKA
“… Psihološka drama u punom sjaju – napeta, ali istovremeo puna emocija i saosećanja. Pri njenom kraju nije neobično čuti pokoji uzdah ili jecaj u publici...“

DAILY TELEGRAPH

“… Emotiva i iskrena, bez melodramatičnih klišea karakterističnih za ovaj žanr, ova drama istražuje odnos između majke i ćerke i degradirajuću prirodu kaznenog sistema. “

THE GUARDIAN

Izvor: http://www.bdp.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - GVOZDENI ŽIVOT
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    a2768

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.