GOSPOĐA OLGA - UMETNICI
GOSPOĐA OLGA - DRUGI O PREDSTAVI
Drama Milutina Bojića s početka 20. veka, danas više nego aktuelna. Priča o novcu bez koga se ne može i radi koga se pristaje na sve, prati jednu porodicu beogradskog advokata. Advokat, njegova žena slikarka, sin nesvršeni student prava i ćerka u inostranstvu, već 20 godina žive od milostinje Gospođe Olge. Osim advokatskih usluga, isto toliko godina je advokat i ljubavnik gospođe Olge. U momentu kada gospođa Olga odluči da svoju kćer uda za advokatovog sina, postavlja se pitanje nisu li oni možda brat i sestra.

Ovu dramu je Milutin Bojić napisano 1914. godine, u svojoj 23.-oj godini života. Nastojanja porodice da pobegne iz okova gospođe Olge , na kraju ostaju samo na retorici i emocijama. Niko od njih nema snage za slobodan let. Priču najbolje ilustruje obraćanje sina svojoj majci: “Kako si ti to zamišljala da bih ja mogao biti neki apostol istine, kada sve oko mene zazdano na laži a sve što imamo stečeno na prljav način.”Izvor: http://www.panteatar.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - GOSPOĐA OLGA
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    477d5

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.