DVA MIRISA RUŽE - UMETNICI
DVA MIRISA RUŽE - DRUGI O PREDSTAVI
KRITIKE

U ovom komadu, mesički pisac Emilio Karbaljido razvija, ljupku, tečnu kamerno - scensku priču o dvema ženama koje odluče da, konačno, svoje životne sudbine preuzmu - u svoje ruke! Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spasavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac (a koji je jednoj od njih muž, a drugoj ljubavnik) - takvu njihovu žrtvu možda i ne zaslužuje!
Iako je u pitanju, u dramaturškom pogledu, “lagano” štivo, ili, kako bi se moglo kazati, “komad za opuštanje”, “Dva mirisa ruže” su svojim pitkim dijalogom i vrcavim humorom, kao i uzornim oslikavanjem dva ženska karaktera, upravo idealan scenski pretekst za bravoruoznu glumačku nadgradnju.
Prvakinje Pozorišta na Terazima, Ljiljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska, vođene superiornom rediteljskom koncepcijom Slavenka Saletovića i potpomognute muzikom “mariača” Orkestra Pozorišta na Terazijama - čine ovu pozorišnu magiju mogućom, a publici daruju ono što nam je danas svima tako užasno potrebno: zdrav, isceljujući smeh!

Aleksandar Đaja, dramaturg Pozorišta


Izvor: http://www.pozoristeterazije.com

UNESITE VAŠ KOMENTAR - DVA MIRISA RUŽE
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    b55e3

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.