DON KIHOT - UMETNICI
DON KIHOT - DRUGI O PREDSTAVI
U godini velikog jubileja Migela de Servantesa i njegovog romana Don Kihot, Opera i teatar MADLENIANUM pridružili su se proslavama koje u čitavom svetu slave 400 godina od prvog španskog izdanja ovog besmrtnog dela. Činimo to u najdubljem uverenju da Don Kihot i njegov pratilac Sančo Pansa nisu samo španski junaci XVII veka, već da su nakon četiri stoleća nesravnjive slave oni postali i francuski i nemački i ruski, ali i naši srpski heroji.
Pretvoriti bronzani vek u zlatno doba viteštva, bezglavo jurišati na vetrenjače zbog nebeske slave, zametnuti boj protiv zlih volšebnika – nije li to deo i naše slatko-gorke novije i starije istorije? Zbog svega toga, Opera i teatar MADLENIANUM odlučio se da u 2005. godini, godini jubileja na scenu postavi Servantesovog Don Kihota u najboljoj dramskoj adaptaciji koja je na motive ovog romana napravljena, a načinio ju je, i u nas neobično popularni pisac Mihail Bulgakov, autor romana Majstor i Margarita.

Izvor: http://www.madlenianum.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - DON KIHOT
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    069ad

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.