DAMA S KAMELIJAMA - BALET NA MUZIKU Đ. VERDIJA - UMETNICI
DAMA S KAMELIJAMA - BALET NA MUZIKU Đ. VERDIJA - DRUGI O PREDSTAVI
Svetska premijera baleta Dama s kamelijama na muziku Travijate Đuzepea Verdija, izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu, ima sve uslove da dugo živi na sceni…
Autori beogradske predstave (…) ponudili su atraktivno baletsko delo koje će se svideti publici, koliko zbog prepoznatljivog sadržaja i muzike, toliko i zbog zrelih igračkih dometa protagonista.
Čitajući na svoj način Damu s kamelijama, Lidija Pilipenko je sasvim jasno, savremenim baletskim jezikom, skladnih neoklasičnih plesnih linija oplemenjenih plastičnom izražajnošću, u ispovesti zlosrećne Margarite Gotje koristila sve ključne scene iz romana i Verdijeve Travijate. Pri tome je ispoljila koreografsku zrelost i prepoznatljiv autorski rukopis, koji je svoje vrhunce imao u solističkim deonicama i duetima glavnih ličnosti (…) Pilipenkova je znalački koristila tehnički potencijal i plesnu izražajnost baletskih umetnika sa kojima je stvarala ovu predstavu.

Milica Zajcev


Izvor: http://www.narodnopozoriste.co.rs/index.php?id=163

UNESITE VAŠ KOMENTAR - DAMA S KAMELIJAMA - BALET NA MUZIKU Đ. VERDIJA
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    cdf4a

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.