ĆEIF - UMETNICI
ĆEIF - DRUGI O PREDSTAVI
Drama "Ćeif", sarajevskog autora Mirze Fehimovića je pobednik na konkursu za savremeni domaći dramski tekst na bosanskom i srpskom jeziku, koji su objavili Festival MESS i Beogradsko dramsko pozorište.

To je realistički komad o povratnicima u Sarajevo posle rata - o onima koji su se sklonili, "pobegli" i onima koji su ostali. Sećanja na mirnodopska ex-Yu srećna vremena; nostalgija i zapitanost zbog razloga zajedničke nesreće, ali i prebacivanja, osećaj krivice i straha od nerazumevanja do u finalu - mogućnosti oproštaja, isceljivanja - sve je izmešano ubedljivo i iskreno kroz male, ljudske priče - porodične, komšijske, čaršijske. Komad delikatno razlaže bosansku traumu kroz nekoliko isprepletanih sudbina, čisto i pomirljivo - bez osude ijedne nacije, jer svi su na svoj, sudbinski predodređen način, žrtve bolnog iskustva.Izvor: http://www.bdp.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - ĆEIF
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    f5d53

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.