BURLESKA O GRKU - UMETNICI
BURLESKA O GRKU - DRUGI O PREDSTAVI
Kao kuća koja u sebi sjedinjuje operu, balet i dramu, Madlenianum nastavlja da postavlja drame koje za tematiku imaju životopise umetnika, ili odnos prema drugim umetnostima. Posle KVARTETA, velike drame o operi oskarovca Ronalda Harvuda, u atraktivnom prostoru Bel Etagea nastavlja se serija drama o slikarima koja je otpočela dramom Sanje Domazet FRIDA KALO.

Devetog marta 2007. održana je premijera komada Andreja Hinga BURLESKA O GRKU, drame koja je na intrigantan način ispričala priču o jednom od najvećih slikara, neprevaziđenom koloristi El Greku. Andrej Hing je slovenački autor koji je s ovom dramom doživeo veliki televizijski uspeh krajem šezdesetih godina, kada je lik El Greka tumačio Ljuba Tadić. I današnja produkcija Madlenianuma ne zaostaje za onom od pre trideset pet godina. Lik El Greka tumačiće Nebojša Dugalić, jedan od najatraktivnijih mlađih glumaca, dok će ostale uloge glumiti Elizabeta Đorevska, Jelica Vučinić, Anđelika Simić, Ivan Tomić i Dušan Murić.

Treba reći i to da je predstava BURLESKA O GRKU bila uvod u seriju drama o slikarima koja se u 2008. godini nastavila dramom o Mikelanđelu.Izvor: http://www.madlenianum.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - BURLESKA O GRKU
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    d80cb

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.