BLIŽE - UMETNICI
BLIŽE - DRUGI O PREDSTAVI
KRITIKE
… Rediteljka komad inscenira u ravni diskretne komičke stilizacije, a ključna nadgradnja stvarana je igrom četvoro glumaca. Iako je njihovo "rangiranje" više pitanje nijanse, vredi posebno naglasiti intonaciju koju su, i indivudalno i na planu partnerske igre, Branislav Lečić i Vladica Milosavljević pronašli za likove Larija i Ane. Uz istančan komičan osećaj, oni su brižljivo odmerili i plasirali sredstva koja odslikavaju (samo)ironiju, želju i strah….

Ksenija Radulović BLIC 18. 02. 1999.

… Pisac pruža sredinu, psihološki dobro obrazloženu gradju za kreiranje uverljivih likova. Njegovi junaci su, istina, tipizirane figure, no često su i dvosmisleni, pa i kontradiktorni u ponašanju, što omogućava i rediteljki Alisi Stojanović, i glumcima okupljenim u predstavi, da ih dogradjuju, senče, dovode u sve složenije odnose, u krajnjoj liniji da izvedu na scenu zanimljive, slikovite likove…

"Erotska vrteška", Vladimir Stamenković, NIN, 11. 03. 1999.


Izvor: http://www.jdp.rs

UNESITE VAŠ KOMENTAR - BLIŽE
  • Prepišite Anti-Spam kod:
    0a98d

  • Napomena:
    - Ime, komentar i anti-spam kod su obavezni podaci.
    - Prilikom pisanja komentara slažete se da komentari ne sadrže sledeće: VELIKA slova, reklamiranje, prozivanje, psovanje, vređanje i sadržaj koji se ne odnosi na predstavu. Svi komentari koji ne zadovoljavaju postavljene kriterijume biće obrisani sa portala.